Muziekproductie en team

Een belangrijk deel van het opnameproces is uiteraard de muzikale productie. Simpele aanwijzingen bij het inzingen van vocalen, totale klankregie over het eindproduct of songwriting, we kunnen jullie hierbij helpen! Dan is het prettig om te weten dat bij Noorderlicht Studio's 2 vaste technici werken die hun sporen als (opgeleid) muzikant en technicus ruimschoots verdiend hebben in de meest diverse muziekstijlen denkbaar. We stellen ze graag aan je voor!

Johan Velthuis

johan.jpg
Eigenaar, engineer en producer (specialisme: lichte stijlen)
Instrumenten: piano en basgitaar

Inmiddels 30 jaar ervaring met het maken van muziek als koordirigent, bandcoach, bandleider, pianist/toetsenist/zanger, maar ook als geluidstechnicus. Johan Velthuis heeft een aantal jaar piano/keyboards lichte muziek gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen, daarna nog een tijd Bedrijfskundige Informatica in Leeuwarden en uiteindelijk afgestudeerd met de opleiding Muziektechnologie, Compositie en Productie aan de HKU te Hilversum.

Sinds 1994 is hij zelfstandig ondernemer en combineert hij in zijn bedrijf zijn twee passies: muziek en techniek.


Albert Jan de Boer

albertjan.jpg
Engineer en producer (specialisme: akoestische- en klassieke stijlen)
Instrumenten: zang en (klassiek) piano

Opgeleid, gepokt en gemazeld als klassiek zanger, pianist en muziekdocent aan onder andere het Prins Claus Conservatorium te Groningen, studeert hij momenteel zang bij Geert Berghs (Conservatorium van Amsterdam). In de periode 2013 - 2016 werkte hij als zanger met Meesters&Gezellen en het Tenso Europe Chamber Choir, onder leiding van Sigvards Kļava, Daniel Reuss, Kaspars Putniņš en Paul Hillier, waarmee hij op tournee was o.a. Denemarken, Letland, Estland, Finland, Hongarije, Frankrijk en Nederland. Als ensemblezanger werkt Albert Jan momenteel onder meer voor Cappella Amsterdam. Verder heeft Albert Jan de twee koren van het Leidse Studentenmuziekgezelschap 'Sempre Crescendo' onder zijn hoede. Maar ook andere koren en ensembles weten hem te vinden voor het verzorgen van koorcoaching en stemvorming.

Vanaf jonge leeftijd al was Albert Jan ook geïnteresseerd in geluidstechniek en het duurde dan ook niet lang voordat hij voor het eerst achter een mengtafel te vinden was. Sindsdien schreef hij door heel Europa talloze concerten, theatervoorstellingen en opnames op zijn naam.